Tarinamme

 

Alun perin perustajansa nimellä tunnettu yritys, Kevin Carpets, siirtyi uuteen omistukseen, kun suomalainen huonekalutuontiin keskittynyt perheyritys Basico International Oy osti sen liiketoiminnan vuonna 2015. Siirron myötä yrityksen mattomallisto päivitettiin ja lanseerattiin uuden brändin – Roots Living – nimellä.  

Yhdessä suomalaisten suunnittelijoiden ja toimialan ammattilaisten kanssa Roots-mallistoa päivitettiin vastaamaan entistä paremmin skandinaavisten asiakkaiden toiveita. Käsin valmistettujen, luonnonmateriaaleista koostuvan Roots Rugs -mattojen mallisto tarjoaa vakiokokoisia mattoja puhtaissa, luonnosta kumpuavissa väreissä. Tailored Uplan -mallisto tarjoaa asiakaskohtaisesti räätälöityjä mattoja, jolloin valittavissa on laaja valikoima värejä ja kokoja tarkkaan sovitettuihin kohteisiin.

Roots Living -ajattelu perustuu vahvasti arvoihimme, joiden ytimessä ovat eettisyys ja sosiaalinen vastuu. Tästä johtuen koko mattojen ja muiden tekstiilien valmistusprosessi on yhteistyökumppanimme jatkuvassa valvonnassa. Valmistuksessa ei käytetä lapsityövoimaa ja työntekijöille taataan reilu ansiotaso ja työajat. Osa mattojen vientituotoista käytetään Mirtzapurin alueella paikallisen koulun tukemiseen, koska haluamme taata alueen tytöille ja pojille jalansijan hyvään tulevaisuuteen.

Roots Living -päiväpeittojen valmistus on osa yksinhuoltajaäitien työllistämiseen tähtäävää projektia Intian Uttar Pradeshissa. Jokaisen Roots-päiväpeiton tikkaukset ovat käsityötä, jonka tuella taataan elanto yksinhuoltajaäideille, joilla on vaikeuksia saada työtä.

Sosiaalinen vastuullisuus

Yhteistyössä ja yhdistämällä voimavaramme tuottajiemme ja asiakkaittemme kanssa voimme kehittää intialaisten perheiden taloudellista vakautta ja hyvinvointia. Vaikka apumme on pientä suhteessa alueen suureen kokoon, koemme sen olevan askel oikeaan suuntaan. Ja toimimalla ruohonjuuritasolla kykenemme minimoimaan hallinnollisia kuluja ja maksimoimaan läpinäkyvyyttä.

 
 
 
 
 

+ Lasten oikeudet

alt text

Jokaiseen Roots-mattoon on kiinnitetty Child Welfare -sertifikaatin todistus, joka vahvistaa, ettei valmistusprosessin missään vaiheessa ole käytetty lapsityövoimaa. Prosessia valvotaan jatkuvasti ja matonvalmistuskyliin tehdään tarkastuskäyntejä ilman ennakkovaroitusta, jotta voidaan varmistaa lasten oikeuksien kunnioittamisen.

Osa maton valmistuksen vientituotoista käytetään paikallisten koulujen tukemiseen sekä kouluaterioiden ja lasten terveydenhuollosta huolehtimiseen matonkutojien kylissä. Pitkäaikainen intialainen tuottajamme on jäsenenä Carpet Export Promotion Councilissa (CEPC), joka on hallituksen alainen säätiö ja työskentelee lasten oikeuksien parantamiseksi.

Säätiön pitkän tähtäimen tavoitteena on eliminoida lapsityövoima kokonaan matonvalmistuksesta. Säätiön jäsenet ohjaavat tietyn osan vientituotoistaan Child Welfare Fund -rahastoon. NGO-ohjattu (Non-Government Organization) toimiva rahasto on mukana useissa toiminnoissa, jotka tähtäävät lasten hyvinvoinnin kehittämiseen, ilmaisiin kouluaterioihin, ammatilliseen koulutukseen, jatkokoulutusstipendeihin ja matonkudontaperheiden terveydenhuoltoon. Lue lisää CEPC:stä tästä.

+ Taloudellisen kehityksen tukeminen

Pienessä Mirzapurin kylässä Uttar Pradeshissa Intiassa osallistumme projektiin, jonka tavoitteena on tukea alueen yksinhuoltajaäitejä. Nämä naiset ompelevat käsin silkistä ja pellavasta valmistetut päiväpeittomme ja saavat näin säännöllistä tuloa työmarkkinoilla, jotka muuten syrjivät yksinhuoltajia. Joitain vuosia sitten ostimme käytettyjä ompelukoneita ja jaoimme ne Mirtzapurin ja sen lähiympäristön yksinhuoltajille. Tänä päivänä nämä yksinkertaiset koneet mahdollistavat naisten jatkuvat ansainnan ja elannon.

+ Koulutuksen tukeminen

Yhdessä pitkäaikaisen tuottajamme kanssa tuemme myös alueen koulutusta. Olemme auttaneet mm koulurakennuksen rakentamisessa ja varustamisessa tytöille ja naisille Mitzapurissa.

+ Terveydenhuolto

Tuemme paikallisten kutojien terveyttä ja annamme myös rahallista tukea mm. silmäleikkauksia varten, jotka voidaan suorittaa kylmien talvien aikana, jolloin tulehdusriski on matala. Kylmien talvien aikana käytämme kaiken ylijäävän langan huopien valmistamiseen ja jaamme ne alueen köyhille.